Søren Schow

Gruppeformand for Venstre Bornholm

Påske med udfordringer

3. april 2018

SNE I PÅSKEDAGENE

”4-6 BAT busser i grøften, passager på skadestuen”.  Jeg synes vi har hørt og læst det før, når der kommer sne så havner vores offentlige busser fra BAT i grøften.  I Påsken har det så været ekstremt hvor 4 eller var det 6 busser havnede i grøften i løbet af en dag. Det er altså ikke i orden.  I den ene bus var kun 2 passagerer, den ene måtte på skadestuen efterfølgende. Tænk hvis det havde været bussen til skolen om morgenen, hvor der er fyldt på alle sæder og i gangen!

Jeg skal ikke kunne sige, hvad årsagen var, men da det både er et kommunalt busselskab og en kommunal opgave at rydde sne, så er vi nødt til, at se på hvad der var årsagen til disse uheld.  Og når det er sagt, så er BAT altså nødt til at arbejde med deres sikkerhed.

Hvis det er kommunen, der har fejlet med hensyn til snerydning, så skal der også ses på den opgave.  Selvfølgelig kan der komme så meget sne så hurtigt, at det kan være vanskeligt at følge med med snerydningen, men nu ligger alle busruter fast, og de har faste køretider, så må det være muligt at koordinere snerydningen for at understøtte den kollektive transport.

Horesta savner mere snerydning for turisterne

Formanden for Horesta, Benny Schou, var også ude med en kritik af kommunens snerydning.  ”Vi ønsker alle turister til bornholm også udenfor højsæsonen”, siger Horesta formanden og fortsætter, ”derfor skal kommunen sørge for at rydde sne, turisterne skal kunne komme fra sommerhusområderne og til restauranter o.l.”

Jeg kan kun give Horesta formanden ret, selvfølgelig skal det være muligt for turisterne at komme rundt.  Det samme gælder i øvrigt for alle os andre. Heldigvis plejer der ikke at være så meget sne i Påsken, men når der nu endelig er, så skal vores snerydnings beredskab være så fleksibelt, at der kan gøres en ekstra indsats i turistområderne også selv om det er i Påskehelligdagene.